Logo Schouten en van der Giezen

Rijksweg 23

9798 TD GARMERWOLDE
€ 875.000 k.k.
BEZICHTIGING AANVRAGEN
+
1189 KEER BEKEKEN
VRAGEN OVER DEZE WONING?
APP OF BEL STEFAN OP +31503180309
UNIEK WOONOBJECT + RIJKSMONUMENT + VOORMALIGE KALKOVENS + VOLLEDIG GERENOVEERD + VLOERVERWARMING + ZONNEPANELEN + LEVENSLOOPBESTENDIG + PRACHTIG PERCEEL + IMPOSANTE TUIN + APARTE SCHUUR EN GARAGE + DICHTBIJ TEN BOER EN GRONINGEN

“Uniek wonen in dit prachtige Rijksmonument onder de rook van de stad Groningen.”, - Makelaar Stefan van der Giezen, Makelaar Schouten + van der Giezen.

Wonen in voormalige kalkovens; iets dat niet veel mensen kunnen zeggen. Toch is het mogelijk in deze indrukwekkende woning aan de Rijksweg in Garmerwolde. In deze drie kalkovens werden jaren geleden schelpen gebrand voor metselkalk. In de jaren '80 zijn deze ovens door de vorige bewoner met veel liefde en passie omgetoverd tot een unieke woning. De drie ronde ovens geven zowel het exterieur als het interieur van de woning een unieke uitstraling. Deze levensloopbestendige woning is voorzien van een lichte woonkamer, royale leefkeuken, twee slaapkamers en badkamer op de begane grond. De begane grond is op de bijkeuken na volledig voorzien van vloerverwarming, beschikt over een waterontharder en er zijn op de grote schuur naast de woning 18 zonnepanelen geplaatst. Op de eerste etage is nog veel mogelijk, zoals het creëren van extra (slaap)kamers dat geheel naar eigen smaak kan worden ingedeeld en ingericht. Het exterieur is in 2020/2021 volledig gerestaureerd, in het interieur zijn nieuwe plafonds geplaatst en de oude kozijnen zijn vervangen voor nieuwe kozijnen met dubbele beglazing. Omdat er geen rioolaansluiting op het perceel is, wordt er gebruik gemaakt van een IBA systeem. Dankzij de dikte van de muren (zo’n 80 centimeter) is het in de zomer heerlijk koel binnen en blijft het in de wintermaanden juist lekker warm.

Met een prachtig aangelegde tuin rondom de woning is er geen plek in de tuin dat verveeld. Maak een wandeling langs je eigen bospad, pluk fruit van je eigen fruitbomen of zit tijdens de lange zomeravonden heerlijk onder de overkapping met een haardvuurtje. Op deze unieke locatie woon je midden in de natuur zie je met enige regelmaat de vele reeën en hazen door de tuin springen. Grenzend aan de woning is de grote schuur (van origine de blusschuur) van 81 vierkante meter en een aparte garage te vinden. Tegenover de woning is een eigen aanlegsteiger gerealiseerd waardoor je met een eigen bootje over het Damsterdiep kunt varen.

Ondanks de rust en ruimte om je heen, woon je net onder de rook van Groningen en heb je alle voorzieningen op fiets- of rij afstand liggen. Het dorp Garmerwolde ligt op nog geen vijf kilometer van Groningen en beschikt over een eigen basisschool en Agrishop. Bovendien fiets je al in enkele minuten naar het centrum van Ten Boer. Fiets of rij je de andere kant op? Dan bereik je binnen 5 minuten al de wijk Lewenborg in Groningen. Beide locaties beschikken over voldoende voorzieningen zoals een divers winkelaanbod. Kortom, een unieke woonervaring net onder de binnenstad van Groningen waar je in alle rust van de ruimte en natuur kunt genieten.
Bekijk alle fotos (47)
Woonlagen
Begane grond of flat
Kamers: 5 (2 slaapkamers)
Woonkamertypes: woonkamer
Voorzieningen: ligbad,
dubbele wastafel,
inloopdouche
Oppervlakte: 13m2
Verdieping
Kamers: 3 (3 slaapkamers)
BEZICHTIGING AANVRAGEN
Kruis icoon
[fluentform id="5"]